İspanya’da Gerçekleştirilen Açık Erişim Toplantısı
Mayıs 15, 2010
ICOLC Europe Toplantısı 2011 Yılında Türkiye’de Gerçekleştiriliyor…
Temmuz 31, 2010

2010 Daire Başkanları Toplantısı Yapıldı


Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu’nun (ANKOS) her yıl yaptığı yıllık toplantılarda gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısı, bu yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen 10. Yıl kutlamaları nedeni ile yapılamamıştır. Bu nedenle ANKOS üyelerinin katılımı ile gerçekleşmiş olan bu yılki Genel Kurul toplantısı 01-03 Kasım 2010 tarihlerinde IC Hotels Family Resort – Belek – Antalya’ da yapılmıştır.

100 civarında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı’nın katıldığı toplantıda; ANKOS veritabanları değerlendirme süreci, lisans anlaşmaları, ANKOS Çalışma Grupları ve E-Kitaplar ile ilgili seminerler düzenlenmiştir.

Genel Kurul sonucunda boş olan Yürütme Kurulu üyeliklerine, Kadir Has Üniversitesi KDDB Ertuğrul Çimen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi KDDB İsmail Çetinkaya seçilmişlerdir.

Yürütme Kurulu Üyelerinin kendi içlerinde yaptıkları başkanlık seçiminde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü KDDB Gültekin Gürdal yeniden ANKOS Başkanı olarak seçilmiştir.

Toplantıda, yeni kurulan üniversiteler ile mevcut üniversitelerin Daire Başkanları tanışma ve karşılıklı bilgi paylaşımı fırsatı bulmuşlardır.