TRNSL ve Lisans İlkeleri
Temmuz 31, 2008
ANKOS 9. Yıllık Toplantısı İnönü Üniversitesi’nde yapıldı
Nisan 26, 2009

2008 Yılı ANKOS Çalıştayı Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Yapıldı

2008 yılı ANKOS Çalıştayı, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin evsahipliğinde 31 Ekim – 01 Kasım 2008 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Kütüphanesi’nde yapıldı. Çalıştay süresinde çekilen fotoğraflardan bir kısmı Fotoğraf Albümü’ne eklenmiştir.

Çalıştay haberi 10 Kasım 2008 tarihli Kıbrıs Gazetesi’nde yer almaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi E-Haber Bülteni’nde çalıştayımız ile ilgili yayınlanan habere ulaşmak için:

Türkçe: http://ww3.emu.edu.tr/Turkce/Arsiv/Haber/Kasim-2008/haber-01.htm
İngilizce: http://ww3.emu.edu.tr/Turkce/Arsiv/Haber/Kasim-2008/haber-02-eng.htm

ANKOS Yürütme Kurulu, Çalışma Grupları ve Veri Tabanı Sorumlularından oluşan 40 kişinin katılımıyla samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda; ANKOS Başkanı Gültekin Gürdal tarafından, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof Dr. Ufuk Taneri ile Kütüphane Müdürü Osman Soykan’a çalıştaya ev sahipliği yapmalarından dolayı teşekkür plaketi verilmesinin ardından, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof Dr. Ufuk Taneri tarafından ANKOS Başkanlığına plaket takdim edildi.

ANKOS Başkanı Gültekin Gürdal yaptığı açılış konuşmasında; ANKOS’un yurt içi ve yurt dışında bilinen bir marka haline geldiğini vurgulayarak, tüm çalışanların emek ve katkılarıyla ANKOS’un yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Ankos’un geleceğe dönük politikalarının da belirlendiği bu toplantıda yurtdışındaki gelişmelerin de takip edildiğini ifade ederek, 2008 yılında ANKOS Başkanı olarak SELL (Güney Avrupa Kütüphaneler Konsorsiyumu) ve ICOLC (International Coalition of Library Consortia) toplantılarına katıldığını ve bu toplantılarda ANKOS’a gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

ANKOS Başkanı Gültekin Gürdal’ın açılış konuşmasının ardından; “Kullanıcı İstatistikleri Çalışma Grubu”, “Lisans Anlaşmaları Çalışma Grubu”, “Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu”, “İşbirliği Grubu” ve “Veritabanı Değerlendirme Grubu”nun yaptıkları çalışmalar ve çalışmalarının son durumuyla ilgili bilgiler verildi. Özellikle Veritabanı Sorumluluğu görevine yeni başlayanlar için; “Veri Tabanı Sorumluların Görevleri, Üyelerle Veritabanı Sorumluları Arasındaki İlişkiler” konusunda yapılan sunumun ardından; çalıştaya katılan tüm Veritabanı Sorumluları, ilgili oldukları Veritabanının üyelik durumunu ve karşılaştıkları sorunları dile getirdi. ANKOS web sayfası ile ilgili yapılan sunumdan sonra, ANKOS Başkanı Gültekin Gürdal yaptığı kapanış konuşmasında; yurt dışında katıldığı toplantılarda; e_kitaplar, kullanıcı istatistikleri, bilgi depolanması gibi konularda yapılan sunumlara değinerek; ANKOS olarak üzerinde çalışılan, tartışılan konuların uluslararası alanda ele alınan konularla paralel olduğunu belirtti. ANKOS ile ÜNAK işbirliği kapsamında, Kütüphanelerde pazarlama ile ilgili bir kitabın şu an çevirisinin yapıldığını, 2009 yılı Ocak ayında basılacağını ifade ederek; “The E-Resources Management Handbook” kitabının da elektronik kitap olarak Türkçe çevirisinin düşünüldüğünü açıkladı. ANKOS’un kurumsallaşması ile ilgili olarak taslak çalışmasının yapıldığını, detaya inilerek çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

“Yürütme Kurulu” ve “Veritabanı Değerlendirme Grubu” nun yaptığı bir toplantı ile çalıştay programı sonlandı.

Çalıştaya ev sahipliği yapan Doğu Akdeniz Üniversitesi Kütüphanesinin de gezildiği toplantıda; Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphanesi, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi, Girne Amerikan Üniversitesi Kütüphanesi ANKOS Yürütme Kurulu ve çalışanları tarafından ziyaret edildi.

Çalıştaya Kıbrıs yerel basını ve televizyonu tarafından geniş biçimde yer verildi.

ANKOS 2008 Çalıştayı süresince ANKOS Yürütme Kurulu ve Çalışanlarına gösterdikleri misafirperverlik ve nazik ilgilerinden dolayı başta Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof Dr. Ufuk Taneri ile Kütüphane Müdürü Osman Soykan ve Personeline, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Müdürü Tümer B.Garip ile Personeline, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürü Gülten Sala ile Personeline, Girne Amerikan Üniversitesi Kütüphane Müdürü Ayşe Oktan ile personeline ayrıca çalıştay süresince yakın ilgi ve desteğini esirgemeyen Doğu Akdeniz Üniversitesi kütüphanecisi sevgili Canay Ataöz’e teşekkür ederiz. Bir özel teşekkürümüz de toplantı süresince toplantının tutanaklarını tutan Gönül Kafalı arkadaşımıza.

Saygılarımızla
ANKOS Başkanlığı