Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Türkiye ve KKTC üniversiteleri ve yüksek öğrenim kurumları ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının akademik bilgi ihtiyacını karşılamak üzere kütüphane / bilgi hizmetleri sorumluları nezdinde temsil edilen kurumsal bir oluşumdur.

ANKOS. 2001 yılından itibaren kütüphaneciler, araştırmacılar, öğrenciler, bilgi yöneticileri, eğitimciler, arşivciler ve bu alanda faaliyet gösteren paydaşların katılımı ile ulusal ve uluslararası toplantılar düzenlemekte, politikalar üretmekte ve bilgi hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca bünyesinde gönüllü olarak çalışan profesyonel kütüphanecilerle, Türkiye’deki tüm akademik kurum kütüphanelerinin elektronik kaynaklara daha uygun ekonomik koşullarda erişmesine katkıda bulunarak akademisyenlerin ve bilim insanlarının küresel bilgi kaynaklarına erişimi konusunda sıkıntılarını ortadan kaldırmakta ve katma değerli yüksek bilimsel çıktıların oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Ulusal çapta Yükseköğretim Kurumu ve TÜBİTAK ULAKBİM’le koordineli çalışmalar yürütmekte, uluslararası alanda ise Güney Avrupa Kütüphaneler Birliği (SELİ), Bilimsel Yayıncılık ve Akademik Kaynaklar Birliği (SPARC), Uluslararası Kütüphane Konsorsiyumları Koalisyonu (ICOLC), Elektronik Kaynaklar İstatistik Standartları Birliği (COUNTER). Birleşik Krallık Süreli Yayınlar Grubu (UKSG) ve Açık Erişimli Dergiler Dizini (DOAJ) gibi organizasyonlar içerisinde faaliyetlerini yürütmektedir.

ANKOS tarafından, akademik kütüphanelerde görev yapan yöneticilerin, elektronik kaynaklar konusundaki mesleki bilgi ve tecrübelerini arttırmak, bilgi alış verişinde bulunmalarını sağlamak yeni işbirliği ve ortak çalışma alanları oluşturmak, profesyonel iletişim ve iş birliğini arttırmak amacıyla ANKOSLink Konferansı dışında düzenli olarak bölgesel toplantılar düzenlenmektedir.

2017 yılı Ekim ayında düzenlenecek bölgesel toplantılardan ilki 7 Ekim 2017 Cumartesi günü İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

# Ad Soyad Kurum
1 Tuba Akbaytürk KOÇ ÜNİVERSİTESİ
2 İsmail ÇETİNKAYA VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
3 Sami Çukadar İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
4 Feride Kılıç BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ
5 Mehmet Emre KUŞÇU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ
6 Mazlume VURAN NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
7 Mesut GÜĞERÇİN ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ
8 Soner Özen ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
9 OSMAN SOYKAN DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
10 Veysi AKMEŞE HARRAN ÜNİVERSİTESİ
11 Mahmut Arık ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
12 Abdullah YÜKSEL BATMAN ÜNİVERSİTESİ
13 Fatih AKBAŞ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ
14 Erkan SAĞLAM BAYBURT ÜNİVERSİTESİ
15 Tuncay KIRKIL FIRAT ÜNİVERSİTESİ
16 Taliha UYKUR FIRAT ÜNİVERSİTESİ
17 Cevat GÜVEN ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
18 oya özbay BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
19 Deniz BALTACI SABANCI ÜNİVERSİTESİ
20 Necati GÖK OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
21 ALÇIN İMSEL YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
22 Ayşen KÜYÜK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
23 Ali Aygün ORDU ÜNİVERSİTESİ
24 Abdil Güzel IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
25 Selvi Kara Deniz DİCLE ÜNİVERSİTESİ
26 ERDAL GÜR İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Kütüphane/Bilgi Merkezi Yöneticileri Toplantısı için konaklama olarak İnönü Üniversitesinin göl kenarında yer alan Kalegöl Uygulama Oteli seçilmiştir.

Konaklama ücreti günlük 100, 00 TL olup bu ücretin 60,00 TL’si katılımcılar 40,00 TL ise ANKOS tarafından karşılanacaktır.

Otel hakkında daha fazla bilgiye http://kalegolotel.inonu.edu.tr/ internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kültürel ziyaret ve incelemeler, kapsamında isteyen katılımcılar; Malatya’nın en eski yerleşim merkezi olan Aslantepe Höyüğü, Ulu Camii, Kervansaray, Sanat sokağı, Şehir Surları ve müze gezilerek, Malatya yöresel ürünlerinin olduğu Şirepazarında alış veriş yapabilecektir. Saat 09:30-13:00 arasında gerçekleşecek olan sosyal program, konaklama oteline dönüş ile sona erecektir. Sosyal programa katılım isteğe bağlı olup, ulaşım ve rehberlik hizmetleri için 45,00 TL. gezi sırasında katılımcılar tarafından Tur firmasına ödenecektir.

6 Ekim 2017 tarihinden İnönü Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Konaklama Oteline Saat 18:00 ve 20:00 da araç hareket edecektir.

İnönü Üniversitesi şehir merkezine 12 km uzaklıkta olup, havaalanı ya da otogardan ulaşım önerileri şu şekildedir:

Hava yolu ile gelecek misafirler HAVAŞ ya da taksi opsiyonu ile şehir merkezine, yine buradan taksi veya çevreyolundan minibüs, trambüs alternatifleri ile üniversiteye ulaşabilirler. Trambüs için bilet alınması gerekmektedir.

Kara yolu ile gelecek misafirler otogarın karşısındaki duraktan trambüs(her on dakikada) ile üniversiteye ulaşım sağlayabilirler. Trambüs için bilet alınması gerekmektedir.

Yerel Organizasyon Koordinatörü
Neziha Üstüner
Küt. ve Dok. Dai. Bşk.
Tel: 0 422 341 00 55
0 422 377 46 10
Cep: 0 535 432 00 85
e-posta : [email protected]

Şef. Zübeyde Baran
Tel. 0 422 377 46 18
Cep : 0 533 231 53 71
e-posta : [email protected]